fbpx

Plantensoorten

Denk je na over het kopen van een kamerplant, maar weet je nog niet welke soort bij je past? Op deze pagina vind je de meest populaire soorten kamerplanten. Je leest over de verschillende soorten en hun eigenschappen. Zo ontdek je welke soort bij jou past en kun je gericht opzoek jouw nieuwe kamerplant. 

CALATHEA

De Calathea planten staan bekend om hun prachtige bladeren. De bladeren van de Calathea hebben elk unieke vormen, kleuren en opvallende patronen. De planten zijn niet alleen qua uiterlijk een unieke toevoeging aan je kamer maar brengen ook leven in jouw woning! Bij het ondergaan van de zon, sluiten de bladeren, om vervolgens weer open te gaan wanneer de zon opkomt. De plant groeit van nature in de schaduw van grotere planten. Zet de Calathea daarom in de half-schaduw en nooit in direct zonlicht.
Dracaena marginata Bicolor

DRACAENA

De Dracaena, oftewel drakenboom, is een populaire tropische plant die makkelijk te verzorgen is. De plant heeft een boomachtige stam met spitse dunne bladeren. In totaal zijn er ongeveer 40 verschillende Dracaena soorten. De meest populaire soort is de Marginata. De plant heeft weinig water nodig en staat het liefste op een standplaats in de (half)schaduw.

FICUS

Met de Ficus haal je één van de meest populaire kamerplanten in huis. Dat is niet zo gek, wat de Ficus is echt een prachtige kamerplant. De Ficus Lyrata is bij veel mensen de favoriet.  De plant heeft grote groene bladeren en wordt ook weleens vioolplant of tabaksplant genoemd. De Ficus houdt van veel indirect zonlicht en een licht vochtige grond.

MONSTERA

Tover je kamer om tot een ware jungle met een Monstera. De Monstera is een kruipende klimplant uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. De bladeren van de Monstera hebben prachtige vormen. De meest bekende Monstera is de Monstera Deliciosa. De bladeren van deze plant kunnen een doorsnede krijgen van wel één meter! Naast de prachtige bladeren is de Monstera eenvoudig te verzorgen. Plaats de plant in de (half)schaduw en houdt de grond licht vochtig.

PALMEN

Palmen zijn al vele jaren een goede vriend van de mens. Deze plant wekt een associatie met tropische omgevingen en stralen rust en ontspanning uit. Met een Palm maak je jouw interieur gezellig. Daarnaast is deze groene rakker eenvoudig te verzorgen. Er zijn vele soorten palmen, van groot tot klein.