fbpx

Eigenschappen van kamerplanten

Bij het aankopen van een kamerplant kan je verschillende eigenschappen meenemen in de overweging welke plant je graag zou willen hebben. Wat vind je belangrijk van een plant? Moet de plant moeten bijdragen aan de gezondheid in huis en luchtzuiverende eigenschappen moeten hebben? Of wil je liever dat de plant makkelijk te verzorging is? Om je op weg te helpen hebben wij voor jou enkele eigenschappen van kamerplanten hieronder uitgeschreven. Zo weet je zeker dat je de juiste plant koopt!

Luchtzuiverende planten

Bij het uitkiezen van een plant, kan je ervoor kiezen om een plant te nemen die giftige stoffen uit je ruimtes filtert. Zo zorgt de plant er niet alleen voor dat je ruimtes er geweldig uitzien maar, ook dat de lucht die je inademt een stuk schoner is.

Onderzoek door wetenschappers van NASA heeft uitgewezen dat sommige planten kunnen helpen met het filteren van gifstoffen, stof en ziektekiemen in de lucht. Meer informatie over dit onderzoek kan je vinden in NASA’s Clean Air Study.

Spathiphyllum

Grootte van de kamerplant

Welke maat plant wil je kopen? Dit is vaak de eerste vraag die je jezelf af vraagt bij het kopen van een plant. Ga je liever voor een goedkopere kleinere plant of een mooie grote plant die wat meer kost? Hierin is het belangrijk dat je goed nadenkt over waar je de plant gaat neerzetten:

  • Komt de plant op een kast te staan of zet je deze op de grond? Planten op de grond heb je liever in een grotere maat en planten op een kast in een kleinere maat.
  • Wil je dat de plant een eye-catcher wordt binnen je ruimte? Of heb je liever dat deze minder opvalt en een toevoeging is aan je interieur.
  • Hou in gedachte dat de plant in verhouding moet zijn met het andere interieur in de ruimte. Zo zal een kleine plant nog kleiner lijken op een grote tafel en kan een te grote plant een ruimte druk en vol maken.

Makkelijke kamerplanten

Niet iedereen is in het leven gezegend met groene vingers. Dat is oké, er zijn namelijk genoeg planten die moeilijk dood te krijgen zijn. Zo kan iedereen genieten van een beetje groen in huis. Ben jij ook niet zo held in het verzorgen van planten? Kies dan gewoon voor een plant die makkelijk te verzorging is.

Sansevieria Laurentii

Hoeveelheid zonlicht 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten de juiste hoeveelheid licht krijgen. De hoeveelheid licht die je plant krijgt is afhankelijk van de standplaats die je de plant gaat geven. Er zijn drie verschillende niveaus in zonlicht voor planten:

  • Direct zonlicht
  • Indirect zonlicht
  • Schaduw

Lees hier meer over de standplaats van kamerplanten en de lichtbehoefte.