fbpx

Planten en interieur, hoe gaat dat het beste samen?

Kamerplanten zijn de afgelopen jaren extreem in populariteit toegenomen en mensen hebben steeds meer planten in huis. Wat je dan al snel ontdekt is dat een plant kopen gemakkelijker is dan deze plant daadwerkelijk de juiste positie te geven en naadloos te laten aansluiten op jouw interieur. Planten en interieur, hoe gaat dat het beste samen?

Gelukkig hebben we daarom iemand zoals Desney Brandma, een interieur stylist uit Amsterdam, die ons precies weet te vertellen hoe jouw kamerplanten perfect te plaatsen binnen jouw interieur styling.

Waarom kamerplanten in je interieur?

Kamerplanten helpen bij het stijlen van het huis om het interieur levendiger te maken doormiddel van de organische vormen, textuur en opvallende kleuren. Een grote, opvallende, groene plant wordt vaak gebruikt als statement binnen kamers en geeft ons het gevoel van de natuur binnenshuis. Meerdere kleine kamerplanten helpen vaak om gebieden binnenshuis te verzachten.

Naast het visuele, zijn kamerplanten ook goed voor de gezondheid. Kamerplanten zetten koolstofdioxide om in zuurstof en filteren giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia uit de lucht.

Kamerplanten zijn de afgelopen jaren extreem in populariteit toegenomen en mensen hebben steeds meer planten in huis. Wat je dan al snel ontdekt is dat een plant kopen gemakkelijker is dan deze plant daadwerkelijk de juiste positie te geven en naadloos te laten aansluiten op jouw interieur. Planten en interieur, hoe gaat dat het beste samen?  Gelukkig hebben we daarom iemand zoals Desney Brandma, een interieur stylist uit Amsterdam, die ons precies weet te vertellen hoe jouw kamerplanten perfect te plaatsen binnen jouw interieur styling
Kamerplanten zijn de afgelopen jaren extreem in populariteit toegenomen en mensen hebben steeds meer planten in huis. Wat je dan al snel ontdekt is dat een plant kopen gemakkelijker is dan deze plant daadwerkelijk de juiste positie te geven en naadloos te laten aansluiten op jouw interieur. Planten en interieur, hoe gaat dat het beste samen?  Gelukkig hebben we daarom iemand zoals Desney Brandma, een interieur stylist uit Amsterdam, die ons precies weet te vertellen hoe jouw kamerplanten perfect te plaatsen binnen jouw interieur styling

Wat is belangrijk alvorens een kamerplant te kiezen voor jouw interieur?

Indien je een leuke plant op het oog hebt, betekent dit niet meteen dat dit ook de perfecte plant is voor jouw interieur. Het is belangrijk om te kijken of je een geschikte standplaats hebt die past bij de eisen van de plant, of de plant moeilijk is om te verzorgen en of jij hier de tijd voor hebt, of de luchtvochtigheid van je huis past bij de plant en of de plant mogelijk giftig is voor jouw huisdieren.

Welke pot moet ik kiezen voor mijn plant?

Om de kamerplant op een perfecte manier te laten vermengen met je interieur is het belangrijk om de juiste pot of plantenbak te kiezen. Zo creeer je rust. Kies tinten uit die iets lichter of donkerder zijn dan de pallet van de hoofdkleuren die gebruikt zijn binnen je interieur.
Kentia_palm-groot

Creëer een statement doormiddel van een grote plant of hangplant

Een statement doormiddel van een grote plant of hangplant doet het voornamelijk goed binnen een minimalistisch interieur. Door een statement plant te plaatsen creëer je een focus gebied binnen jouw interieur. Het is dus belangrijk dat de plant op een belangrijk punt geplaatst wordt binnen het interieur of waar je de kamers wilt verdelen.

Verzacht ruimtes en creëer afwisseling doormiddel van kleine planten

Vaak is het een persoonlijke touch of leven wat er mist in een interieur, in beide gevallen kan een plant het missende onderdeel zijn. De juiste hoeveelheid accessoires met planten zorgen voor de balans in je interieur, doe dit altijd in oneven aantallen. 2 planten naast één statement lamp op een dressoir. Twee windlichten met kaarsen naast een statement plant of een eettafel!

Maak de ruimte niet te druk

Planten moeten een interieur niet druk maken. Zorg ervoor dat de plant de ruimte heeft om zijn aanwezigheid te tonen en de kleuren en vormen van de plant goed naar voren komen.

Geïnteresseerd?

Op zoek naar een betrouwbare groothandel in bloemen en planten? Stuur dan een mail naar info@plantscount.nl voor een vrijblijvend gesprek.