fbpx

5 planten die genieten van een de schaduw in huis

Niet veel zonlicht in huis of op kantoor? Geen probleem! Sommige kamerplanten houden er helemaal niet van om in de schijnwerpers te staan. Nu denk je vast, maar hebben planten geen zonlicht nodig om te overleven? Dat is zeker waar, maar sommige kamerplanten houden van nature niet van veel zonlicht of hebben zich aangepast aan het leven in een schaduwrijke omgeving. Een donker plekje in combinatie met een paar zonnestralen op zijn tijd en veel groene amigo’s groeien als kool. Deze 5 schaduw liefhebbers zet je zonder enige moeite in de minder zonnige plekken:

1. Monstera Deliciosa

De lijfspreuk van de Monstera Deliciosa is ook wel: ‘’doe maar makkelijk, dan doe je al moeilijk genoeg.’’ Een kruipende klimplant die het liefst in de (half) schaduw vertoeft en met zijn prachtige vorm van de bladeren meteen de ruimte opfleurt. Het enige wat je te doen staat is de plant nooit in het direct zonlicht zetten in combinatie met een altijd licht vochtige grond.

2. Rhapis Excelsa

De Rhapis Excelsa is de perfecte plant voor een standplaats met weinig licht. Daarnaast tovert de plant met zijn brede bladeren van 15 tot 40 cm elke ruimte om tot een tropisch paradijs. Ondanks het feit dat de plant zijn bladeren juist spreidt als de zon op is, vervagen de bladeren als ze blootgesteld worden aan direct zonlicht. Kleuren de bladeren helemaal geel? Dan krijgt de Rhapis Excelsa te veel zonlicht.

3. Dracaena

De Dracaena komt oorspronkelijk uit Afrika en kan hierdoor zeker tegen een stootje. Van harde weeromstandigheden kijkt deze plant niet op en hij is ook nog eens chill in de omgang. De plant vermaakt zich prima zonder enig zonlicht en gaat ook nog eens goed op weinig
water. De perfecte kantoorplant, vind je niet?
Kentia_palm-groot

4. Kentia Palm (Howea Forsteriana)

De Kentia Palm is niet alleen een superheld op het gebied van de lucht zuiveren, maar ook in het overleven in schaduwrijke plekjes. Deze Palm komt oorspronkelijk uit Lord Howe Island in Australië en is gewend in de schaduw te staan van de grotere bomen. Zorg ervoor dat de plant niet in de directe zon komt en de grond vochtig is en je geniet nog jaren van de Kentia Palm.

5. Calathea

De favoriete plek van de Calathea om te groeien is de schaduw. Zet deze plant dus altijd op een plek zonder direct zonlicht. Je zou het haast niet geloven, maar deze schaduwliefhebber is toch echt een tropische plant die van een hoge luchtvochtigheid houdt. Sproei de plant daarom in de winter, als de verwarming hoog staat, regelmatig. Een altijd vochtige grond en een donker plekje in huis of op kantoor en de Calathea is tevreden.

Geïnteresseerd?

Op zoek naar een betrouwbare groothandel in bloemen en planten? Stuur dan een mail naar info@plantscount.nl voor een vrijblijvend gesprek.