fbpx

Welke planten zijn niet giftig voor katten of honden?

Kamerplanten geven vaak net dat beetje extra sfeer aan je interieur. Toch is de combinatie met een kwispelende hond of spinnende kat soms allesbehalve het recept voor succes. Sommige huisdieren laten alle groene decoractie in huis geheel links liggen, maar wie kent niet de verhalen van de kat of hond die behendig de aarde uit de potten graaft, het huis er mee decoreert en als hij of zij er zin in heeft ook nog eens een hapje neemt van de grasgroene bladeren? Troep kan opgeruimd worden en gedrag kan worden aangepast. Eten van planten kan daarentegen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je huisdier. Belangrijk om te weten is welke planten niet giftig zijn voor honden of katten. Daarom, onder het mom van voorkomen is beter dan genezen: een lijst met de kamerplanten van Plantscount waarmee jouw geliefde viervoeter succesvol kan samenleven.

1. De Bananenplant

De Bananenplant is een echte tropische topper, die ook nog eens een zwakke plek heeft voor de harige vriendjes in je huis. De Bananenplant is niet giftig voor je kat of hond. Door de grote bladeren blijven katten en honden vaak ver uit de buurt. Een win-winsituatie, voor zowel de gezondheid van je huisdier als het uiterlijk van je plant.

2. Nestvaren

Bij de Nestvaren hoef je je geen zorgen te maken dat je huisdier stiekem een hapje neemt. Zet de plant op een lichte plek, maar wel uit de zon en je hebt met zijn grote groene bladeren een echte blikvanger in je huis. Plus punt, de plant zuivert ook nog eens de lucht in de kamer.

3. De Calathea

De prachtige Calathea, ook wel de levende plant genoemd, kan gerust chillen met jouw viervoeter. De levende plant sluit zijn bladeren wanneer het donker wordt en spreid ze langzaam weer open als de eerste zonnestralen op de ramen dansen. Niet alleen een prachtige plant met de vaak roodachtige bladeren, maar ook nog eens veilig voor je huisdier om aan te knabbelen.

4. Kentia Palm

Naast het feit dat de Kentia Palm een pro is in het zuiveren van de lucht in huis, vormt de plant ook geen gevaar voor de gezondheid van je huisdier. Kijk wel uit, niet elke palm uit de palmenfamilie is veilig voor je huisdier. De zeer giftige Cycas Revoluta ofwel de sagopalm zal je huisdier niet blij maken. De Kentia Palm daarentegen doet geen vlieg, of huisdier, kwaad.

Kentia Palm

Geïnteresseerd?

Op zoek naar een betrouwbare groothandel in bloemen en planten? Stuur dan een mail naar info@plantscount.nl voor een vrijblijvend gesprek.