fbpx

Makkelijk te verzorgen kamerplanten

Planten verzorgen, het is een vak apart. Hoeveel water geef je? En hoe vaak eigenlijk? Oh en voeding geven, moet dat? Maakt het ook nog uit waar de plant geplaatst wordt? In de zon, halfschaduw of volledig in de schaduw? 1 meter van het raam, of 2, of toch 3? Zelf de meest ervaren plantenhouders lopen tegen problemen aan. Er zijn ook zoveel variabele die de gezondheid van je plant beïnvloeden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil jij zonder problemen een plant in huis nemen, waarbij jij je niet constant afvraagt wat je toch verkeerd doet? Dan hebben we speciaal voor jou een lijst met makkelijk te verzorgen kamerplanten die zelfs jij zonder problemen kan onderhouden. Makkelijk te verzorgen kamerplanten, want waarom zou je moeilijk doen?

Euphorbia Candelabrum

De plant die natuurlijk niet op deze lijst mag ontbreken is de cactus. De Euphorbia Candelabrum kan wel tegen een stootje, of weinig water en ook tegen weinig licht. Laat de Euphorbia Candelabrum dus maar lekker met rust, vergeet hem soms maar even. Dan gaat het eigenlijk altijd wel goed. En als je dan per ongeluk een keer tegen z’n stekels aanstoot, geef hem dan meteen een beetje water. Dan vraagt hij erom. Zeker weten dat je echt niets fout doet? Lees hier alles over de verzorging van de Euphorbia.

Dracaena

Nog zo’n plant die wel tegen een stootje kan; de Dracaena. Deze plant is er in vele varianten en maten. Zelf zijn we groot fan van de Dracaena Anita, met zijn stoere uitstraling. De plant heeft bijzonder weinig water nodig en vraagt ook niet te veel licht. Een plekje in de schaduw kan de Dracaena prima hebben. Het is een luchtzuiverende plant, daarmee dus een goede toevoeging aan je woning of kantoor! Zeker weten dat je echt niets fout doet? Lees hier alles over de verzorging van de Dracaena.

Zamioculcas

Nog zo\’n heerlijke makkelijke plant. Weinig licht; geen probleem, weinig water; geen probleem! 2 weken op vakantie en geen aandacht; ook helemaal geen probleem. De Zamioculcas Zamiifolia is ook nog eens razend populair aan het worden, dat zal hij vast te danken hebben aan zijn makkelijke verzorging. Zeker weten dat je echt niets fout doet? Lees hier alles over de verzorging van de Zamioculcas.

Zamioculcas
Sansevieria

Sansevieria

De volgende op de lijst is de Sansevieria. Net als de Dracaena een plant die wel tegen droogte kan. De plant komt namelijk uit de woestijn, waar hij gewend is aan lange periodes van droogte. Heerlijk dus als jij je planten weleens vergeet water te geven. Zeker weten dat je echt niets fout doet? Lees hier alles over de verzorging van de Sansevieria.

Yucca

Nog zo’n plant die je echt prima mag vergeten te verzorgen; de Yucca. Te veel water geven is vaker het probleem dan te weinig. Hij slaat het water op in zijn stam en kan daarmee lange periodes van droogte aan. De zon staat daarentegen wel op het verlanglijstje van de Yucca. Een plekje dicht bij het raam doet het dus goed! Zeker weten dat je echt niets fout doet? Lees hier alles over de verzorging van de Yucca.

Yucca(palmlelie)-groot

Monstera

We sluiten de lijst af met de Monstera. Misschien niet de makkelijkste kamerplant van deze lijst, maar misschien wel de mooiste. Met zijn grote bladeren is de Monstera een echte eyecatcher die je woning een tropische uitstraling geeft. De plant kan prima tegen de wat minder zonnige plekjes. Wel moet je deze plant niet helemaal vergeten, een licht vochtige ondergrond staat op de verlanglijst van de Monstera. Geef hem dus wel regelmatig wat water, dan krijg je er zeker veel voor terug! Zeker weten dat je echt niets fout doet? Lees hier alles over de verzorging van de Monstera.

En, ben je al overtuigd? Durf je het ondanks verschillende mislukte pogingen alweer aan? Met 1 van de makkelijk te verzorgen kamerplanten hierboven moet het lukken. Doe vooral niet te veel, dan komt het goed.

Geïnteresseerd?

Op zoek naar een betrouwbare groothandel in bloemen en planten? Stuur dan een mail naar info@plantscount.nl voor een vrijblijvend gesprek.